VAN / ERCİŞ - Lütfü Güvenir İlkokulu

Okulun Tarihçesi

Okulumuz 18 Şubat 1986 yılında devlet vatandaş işbirliği ile 3000 Metrekarelik bir alan üzerine 5 derslik+1 toplantı salonu +zemin kat ve 2 kat üzeri inşa edilmiştir. Okula Erciş’te ilk açılan Atatürk İlkokulu Başöğretmeni olan merhum Lütfü GÜVENİR’in ismi verilmiştir. Erciş’te birçok yönetici ve öğretmenin kendini geliştirmesinde emeği olan Başöğretmen Lütfü Güvenir, sırasıyla Atatürk İlkokulu Başöğretmeni, Erciş Maarif Memuru, Erciş İlköğretim Okulu Müdürlüğü, Yatılı İlköğretim Bölge Okulu müdürlüğü,  daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı Şube Müdür Yardımcılığı görevini yapmıştır.1965 yılında bakanlıktaki görevine devam ederken vefat etmiştir.

Okulumuz 1989 yılında kalorifer sistemine kavuşmuştur. 24 yıllık bir geçmişe sahip olan okul binası 2007 yılında onarım görmüştür. 2006–2007 eğitim öğretim yılının başından itibaren 1.kademe öğrencileri ile eğitim öğretime devam eden Lütfü Güvenir İlköğretim Okulu; 2010–2011 Eğitim Öğretim Yılı başından itibaren tekrar 2. kademe öğrencilerine eğitim öğretim hizmeti vermeye başlamıştır. 4+4+4 eğitim sistemi nedeni ile okulumuzda halen eğitim öğretim ikili sistemle yapılmaktadır. İlkokul bölümü öğleden sonra, ortaokul bölümü ise sabahçı olarak eğitimlerini sürdürmektedirler.

2015 yılı Eylül ayında okul binamızın yıkılmasından dolayı Sahil Kent Mahallesindeki prefabrik binada taşımalı olarak eğitim öğretim ile 3 yıl eğitime devam edilmiştir.

2018-2019 eğitim öğretim yılında okulumuz bayazıt mahallesindeki yeni yapılan binasında eğitime başlamıştır.Okulumuzun 4+4 derslikten oluşan iki binası mevcuttur.

Yayın: 21.12.2012 - Güncelleme: 08.10.2018 19:32 - Görüntülenme: 2934